Biciclete pliabile DHS – instructiuni de pliere

bicicleta pliabila

Bicicletele pliabile sunt proiectate sa se impacheteze/plieze intr-o forma compacta, facilitand astfel atat transportul cat si depozitarea lor.

Atunci cand sunt pliate, bicicletele pot fi usor transportate in cladiri, in mijloacele de transport in comun si usor de depozitat in incaperile compacte de locuit sau in portbagajul unei masini, la bordul unei barci sau avion.

Prin constructia geometriei ele ofera aceeasi ergonomie in utilizare ca si bicicletele normale, chiar daca in general sunt mai mici in dimensiune decat acestea.

Pentru a plia bicicleta, urmati pasii descrisi mai jos.

PASUL 1 – Plierea ansamblului ghidon si suport ghidon

– Actionati clapeta de deschidere de la baza suportului ghidon prin apasarea butonului de deblocare pentru a permite plierea ansamblului.
Atentie! Inainte de a actiona clapeta de deshidere, asigurati-va ca siguranta impotriva deschiderii accidentale in timpul mersului este desecurizata.

pliere bicicleta

PASUL 2 – Plierea pedalelor

– Deblocati pedala prin tragerea dispozitivului de blocare cu degetul spre exteriorș
– Apasati cu mana pedala spre bratul pedalier si impingeti in jos.

pliere pedale

PASUL 3 – Tija sa

– Slabiti cheia sa prin actionarea clemei rapide si coborati saua cat va permite cursa tijei sa.

In functie de modelul de bicicleta detinut, tija sa odata coborata, are rol de sprijin pentru bicicleta pliata si depozitata sau transportata in pozitie verticala.

PASUL 4 – Plierea cadrului

– Desecurizati prin rotire singuranta impotriva deschiderii accidentale in timpul mersului, apoi actionati clapeta de deblocare a cadrului.
– Dupa deblocare, impingeti usor partea din fata a bicicletei, in timp ce mentineti spatele bicicletei fix, pentru pliere.
– Continuati plierea pana cand roata din fata a biciletei este paralela cu roata spate.


Bicicleta pliata se poate depozita sau transporta atat in pozitie verticala cat si orizontala.

In cazul in care se doreste depozitarea sau transportul bicicletei in pozitie orizontala, asigurati-va ca pozitionati bicicleta cu schimbatorul spate in sus, pentru a preveni dereglarea sau indoirea acestuia. De asemenea, nu se recomandam depozitarea altor obiecte peste bicicleta pentru a nu provoca daune componentelor acesteia.

Pentru a pregati bicicleta de utilizare, urmati pasii invers actiunii de pliere.

Inaintea utilizarii bicicletei, asigurati-va ca toate clemele de siguranta si clapetele sunt asigurate corect!