Tot ce trebuie sa stii despre garantia EUROSPORT DHS

garantie biciclete

Afisport.ro este distribuitor EUROSPORT DHS si va ofera o gama variata de biciclete pentru adulti si copii. Orice bicicleta DHS ai achizitiona, va ajunge la tine cu garantie. Mai jos regasesti toate informatiile necesare cu privire la acesta garantie.

EUROSPORT DHS garanteaza ca bicicletele, atunci cand sunt utilizate in scopuri normale de catre o persoana care se potriveste in mod corespunzator si este capabila sa utilizeze si sa controleze bicicleta, nu prezinta defecte de manopera si material:

– timp de cinci ani pentru cadrele si furcile rigide din otel si aluminiu;
– timp de doi ani pentru cadrele si furcile rigide din carbon;
– timp de doi ani pentru piese si componente care nu fac subiectul garantiei individuale a producatorului sau supuse uzurii normale;

Aceasta garantie se aplica numai proprietarului original si nu este transferabila. Revendicarile in temeiul acestei garantii trebuie sa fie facute cu dovada cumpararii inainte ca cererea sa poata fi procesata.

Cu exceptia celor descrise aici, EUROSPORT DHS nu acorda garantii, asigurari sau alte reprezentari de niciun tip, acestea fiind respinse.

Bicicletele EUROSPORT DHS utilizeaza piese si componente acoperite de garantia individual a producatorului. In astfel de cazuri, garantia este acoperita si solutionata de producatorul componentei respective si nu de producatorul bicicletei. Va rugam sa consultati un centru specializat.

ANULARE GARANTIE BICICLETA

Aceasta garantie nu acopera:

– biciclete care se pot defecta din cauza unei asamblari necorespunzatoare in afara fabricii, instalarea de componente, piese sau accesorii care nu au fost destinate initial sau care nu sunt compatibile cu bicicleta asa cum este vanduta;
– biciclete care au fost reparate sau supuse la revizii in alte locatii sau alte persoane decat cele specializate;
– biciclete care se pot defecta din cauza unui accident, a unui abuz, a neglijentei, a conditiilor meteorologice (coroziune sau decolorare datorita expunerii la soare sau umiditate extinse) sau nerespectarea specificatiilor de utilizare ale producatorului sau a oricaror alte circumstante in care produsul a fost supus unor forte sau sarcini peste limita de constructie;
– biciclete la care s-au adus modificari, inclusiv dar fara a se limita la orice incercare de a desface sau de a repara componente sau elemetele asociate acestora;
– biciclete unde numarul de serie sau codul de identificare al productorului au fost in mod deliberat modificate, partial sterse sau eliminate;
– biciclete a caror componente au fost modificate sau inlocuite cu componente de la alti producatori sau de la acelasi producator dar diferite ca si gama decat cele montate initial, utilizate pentru inchiriere sau alte activitati comerciale;
– uzura normala – componentele cu uzura normala sunt afectate ca urmare a utilizarii normale, a nefunctionarii conform cu recomandarile producatorului si/sau a utilizarii sau instalarii in alte conditii sau aplicatii decat cele recomandate.

GARANTIA COMPONENTELOR

Componentele cu uzura normala sunt urmatoarele:
– Furca cu suspensie;
– Amortizorul spate si componentele asociate;
– Ansamblul de directie (cuvetaria);
– Ghidonul;
– Mansoanele de ghidon/ghidolina;
– Suportul de ghidon (pipa);
– Suportul de sa;
– Manetele de schimbatoare;
– Cablurile si camasile pentru schimbatoare (interioare si exterioare);
– Mansoanele de la schimbatoarele rotative;
– Schimbatoarele fata si spate;
– Manetele de frana;
– Cablurile de frana, camasile si conductele de frana (interioare si exterioare);
– Placutele/sabotii de frana;
– Discurile de frana;
– Lantul;
– Caseta, blocul de pinioane si pinioanele;
– Butucii si componentele asociate;
– Jantele;
– Rotile;
– Suprafata de franare a jantei;
– Spitele;
– Subansamblu pedalier;
– Angrenajul pedalier;
– Anvelopele;
– Camerele;
– Fondul de janta;
– Saua;
– Cheia sa;
– Cricul;
– Portbagajul / cosul si componentele asociate;
– Aparatorile de noroi si componentele asociate;
– Sistemul de iluminare si/sau elementele reflectorizante;
– Elementele filetate;

PREVEDERI GENERALE GARANTIE BICICLETA

Utilizatorul isi asuma riscul de vatamare corporala, deteriorare sau defectare si orice alte pierderi daca bicicletele comercializate de EUROSPORT DHS sunt folosite in orice eveniment competitiv gen curse de biciclete sau alte activitati similare inclusiv activitati de antrenament pentru astfel de evenimente.
Aceasta garantie nu acopera vatamari corporale, defectiuni ale bicicletei sau alte pierderi cauzate de accident, utilizare necorespunzatoare sau incorecta, neglijenta, abuz, uzura peste limitele normale, asamblare si intretinere necorespunzatoare sau supunerea la forte sau sarcini peste limita de constructie.
Bicicletele EUROSPORT DHS nu sunt destinate pentru mersul pe o roata, orice cascadorii, sarituri, acrobatii sau alte activitati similare sau activitati care implica vehicule motorizate (utilizare cu remorcare de orice fel sau dupa vehicul motorizat, etc) sau transformarea lor in vehicule motorizate, daca nu este specificat altfel de producator.

Este responsabilitatea centrului specializat care pune in functiune bicicleta sa instaleze toate piesele incluse in cutia de carton sigilata din fabrica si sa efectueze ajustari minore ale partilor functionale cum ar fi frane, subansambluri ale directiei etc. necesare pentru functionarea corecta.

Regimul garantiei
Pentru validarea unei reclamatii in baza acestei garantii, va rugam sa prezentati bicicleta unui centru specializat, de preferinta cel de la care a fost achizitionata, impreuna cu factura sau chitanta originala, datata si prezentul manual.
Daca dupa inspectia bicicletei, EUROSPORT DHS accepta ca bicicleta este defecta, EUROSPORT DHS (la discretia sa exclusiva) repara sau inlocuieste produsul gratuit.
Costurile de manopera pentru inlocuirea pieselor in garantie sunt acoperite de de producator.
EUROSPORT DHS nu isi asuma responsabilitatea pentru bicicletele marcile sale, asupra carora s-a intervenit fara recomandarea sa sau care au suferit daune in urma interventiei necorespunzatoare.