Shimano & SRAM

Gama de componente Shimano & SRAM

Cei mai cunoscuti si des intalniti producatori de componente si transmisii pentru biciclete sunt Shimano si SRAM. Pe langa acestia mai sunt si alti producatori de renume, ca de exemplu Campagnolo si altii, care desi furnizeaza componente de top nu asigura o gama completa de piese pentru MTB cat si pentru biciclete de sosea.

.                             

Fiecare dintre acesti producatori  pun la dispozitie categorii de componente specifice pentru MTB cat si pentru biciclete de sosea, care se clasifica in functie de tipul de utilizare (nivel incepator, mediu, avansat sau profesionist) cat si dupa greutate si fiabilitate. Aceste diferente se regasesc si in diferentele foarte mari de pret ale componentelor din cele doua extreme.

 Grup seturi

Aceste „seturi”  reprezinta un grup complet de componente care pot echipa o bicicleta in functie de bugetul si de utilizatorul pentru care este destinata bicicleta. Ele sunt impartite in doua categorii mari, pentru MTB si pentru Sosea.

                     

                             

Echivalentele grup-seturilor in functie de modul de utilizare si performanta le puteti gasi in tabelele urmatoare

Pentru MTB:

Pentru Sosea:

Echipa AFiSport va ofera biciclete cu o dotare SRAM sau Shimano specifica bugetului si tipului de utilizare pe care preconizati ca o sa il aveti.